top of page

Thaise feesten vieren: Speciale menu's en culturele inzichten

Thailand is een land dat rijk is aan cultuur, geschiedenis en traditie, en de festivals behoren tot de meest levendige en bruisende ter wereld.

Thailand is een land rijk aan cultuur, geschiedenis en traditie, en de Thaise festivals behoren tot de meest levendige en bruisende ter wereld. Van de waterpret van Songkran tot de prachtige lichtjes van Loy Krathong, Thaise festivals zijn een tijd voor feest, reflectie en vooral eten. Bij Sukhothai, een authentiek Thais restaurant in Brussel, zijn we er trots op de essentie van deze festivals tot leven te brengen door middel van onze speciale menu's, evenementen en culturele vieringen.


In deze blogpost verkennen we enkele van de komende Thaise festivals, leggen we hun betekenis uit en delen we hoe Sukhothai van plan is om deze gelegenheden te markeren met unieke gerechten en ervaringen. Of je nu een liefhebber bent van Thais eten of iemand die graag de Thaise cultuur wil ontdekken, onze festiviteiten beloven de beste Thaise eetervaringen in Brussel te bieden.


Songkran: Thailand's traditionele nieuwjaar


Wat is Songkran?

Songkran, jaarlijks gevierd van 13 tot 15 april, markeert het Thaise Nieuwjaar en is een van de meest iconische festivals van het land. Traditioneel is Songkran een tijd om respect te betuigen aan ouderen, tempels te bezoeken en rituelen uit te voeren om de tegenslagen van het afgelopen jaar weg te wassen. Tegenwoordig staat het festival echter bekend om de energieke watergevechten, waarbij mensen de straat op gaan met emmers en waterpistolen om elkaar voor de lol nat te spuiten.


Hoe Sukhothai Songkran viert

Bij Sukhothai recreëren we de feestelijke sfeer van Songkran in Brussel met een speciaal menu dat de essentie van deze viering weergeeft. Tijdens Songkran bereiden onze chefs gerechten die symbool staan voor vernieuwing en voorspoed, met verse, levendige ingrediënten die de vreugdevolle energie van het Thaise Nieuwjaar oproepen.

Hoogtepunten van het menu:

  • Som Tam (salade van groene papaja): Een verfrissende mix van versnipperde groene papaja, tomaten en limoen, met de perfecte balans tussen pittige, kruidige en zoete smaken.

  • Gaeng Kiew Wan (Groene Curry): Een levendige groene curry met verse groenten en kip, rundvlees of tofu naar keuze, geserveerd met geurige jasmijnrijst.

  • Mango kleefrijst (Khao Niew Mamuang): Een traditioneel Thais dessert gemaakt met zoete, rijpe mango en kleefrijst besprenkeld met kokosroom - een absolute must tijdens Songkran.

Dit jaar zijn we ook van plan om een op Songkran geïnspireerd dinerevenement in de open lucht te organiseren, compleet met feestelijke decoraties en Thaise livemuziek om je mee te voeren naar de straten van Bangkok. Houd onze website, www.sukhothai.be, in de gaten voor details en reserveringen.


Loy Krathong: Het feest van de lichten


Wat is Loy Krathong?

Loy Krathong wordt gevierd op de avond van volle maan in november en wordt vaak het “Lichtfestival” van Thailand genoemd. Tijdens dit festival verzamelen mensen zich bij rivieren, meren en vijvers om prachtig versierde vlotten (krathongs) van bananenbladeren, bloemen en kaarsen los te laten. Het drijven van de krathongs staat voor het loslaten van negatieve emoties en het vragen om zegeningen voor het komende jaar.

Hoe Sukhothai Loy Krathong viert

Bij Sukhothai omarmen we de schoonheid van Loy Krathong door een intieme dinersfeer te creëren met kaarsverlichte tafels en traditionele Thaise muziek. Op ons Loy Krathong menu staan gerechten die geïnspireerd zijn door de sereniteit en elegantie van het festival, waarbij rijke smaken worden gecombineerd met een delicate presentatie.

Hoogtepunten van het menu:

  • Tom Kha Gai: Een verzachtende kokosmelk soep met malse kip, op smaak gebracht met citroengras, galangal en kaffir limoenblaadjes.

  • Pla Nueng Manow (Gestoomde vis met limoen): Een licht, aromatisch gerecht met gestoomde vis overgoten met een pittige limoen- en chilisaus, perfect voor een feestelijke avond.

  • Khanom Bua Loi: Een warm, troostend dessert gemaakt van zoete rijstnoedels in kokosmelk - een geliefde traktatie tijdens het Loy Krathong seizoen.

Ter ere van dit festival bieden we onze gasten ook handgemaakte krathongs aan. Als onderdeel van onze Loy Krathong viering krijg je de kans om je eigen krathong los te laten in onze overdekte waterpartij, als symbool voor een gelukswens.

0 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page